تولید تسمه + مراحل ساخت تسمه

تولید تسمه + مراحل ساخت تسمه

تولید تسمه + مراحل ساخت تسمه

امروز میخواهیم درباره مراحل تولید تسمه و چگونگی ساخت آن صحبت کنیم؛همچنین درباره تفاوت تولید و واردات تسمه توضیحانی را شرح دهیم.

مراحل تولید تسمه :

اولین سوالی که برای ما پیش میاید این است که درباره چه نوع تسمه ای صحبت می کنیم؟

ما می دانیم که تسمه ها انواع مختلفی دارند و تولید آنها نیز طبیعی است که متفاوت باشد. برای همین ما در این مقاله میخواهیم درباره همه انواع تسمه ها صحبت کنیم و به طور کامل ساخت تسمه ها را در انواع تسمه های تایم و  تسمه صنعتی ، فولادی ، ماشین کاری و پروانه ای توضیح خواهیم داد .

فرآیند ساخت تسمه های تایم:   

ترکیب موادی که برای تولید تسمه تایم استفاده می‌شود، انحصاری است و هرشرکتی برای ساخت تسمه از فرمولاسیون مختص خود استفاده می‌کنند.مواد اولیه ترکیب شده مواد و الیاف‌های دیگری نیز به منظور افزایش استحکام آن‌ها اضافه شود. تسمه‌های خام توسط ماشین آلات پیشرفته بر روی هم چیده می‌شوند و تسمه‌ها برای پخت آماده می‌شوند. تسمه‌ها پس ازپخت شکل نهایی خود را می‌گیرند.

تغییر حالت در تسمه‌ها فقط قبل از پخت امکان پذیر است و پس از آن هیچ گونه تغییراتی نمی ‌توان ایجاد کرد.

ایران درسالیان گذشته در تولید انواع تسمه های تایم و دینام رشد چشمگیری داشته است و رتبه اول تولید تسمه را داشته است.

تسمه های تایم:

تایمینگ تسمه یکی از تسمه خودرو می باشد که در صنعت تسمه بسیار مهم می باشد.همچنین برای طرح تولید تسمه خودرو اهمیت دارد.امروزه در کشور ما تولید تسمه های تایم و تسمه دینام به خودکفایی ساخت تسمه رسیده است. ده ها تولید کننده انواع تسمه در ایران وجود دارد و در بازار تسمه تهران آن را به بین عموم و فروشندگان تسمه عرضه می کنند.

طرح تولید تسمه تایم درموتوراحتراق ماشین‌ها است، یکی از مورد توجه ترین طرح‌ها در بین سرمایه گذاران است. تسمه یک حلقه از جنس بسیار انعطاف پذیر است که بخش مهمی از سیستم موتورها به شمار می‌رود؛ چراکه وظیفه انتقال انرژی و ایجاد اتصالات مکانیکی را بر عهده دارد. با قرار گرفتن تسمه‌ها به دور یک قرقره و یا چرخ دنده، یک مدار بسته تولید می‌شود که هم ارتباط میان آن‌ها حفظ می‌گردد و هم نیروی چرخشی تولید شده میانشان جا به جا می‌شود. آنچه که در کارایی و نوع استفاده تسمه‌ها تاثیر دارد، قطر آن‌ها است.

حدود هفتاد درصد از تسمه تایم‌های موجود در بازار از برند‌های خارجی و جزو محصولات وارداتی هستند. در واقع این موضوع به این معنا است که تولید تسمه تایم و تسمه دینام در کشورمان از ظرفیت بسیار بالایی ‌برخوردار است و در صورتی که تولید کننده خوب عمل کند. البته این نکته را نباید فراموش کرد که بعضی از تولید کنندگان داخلی از برند های فیک و تقلبی استفاده می کنند.

تسمه های صنعتی:

درباره تسمه صنعتی صحبت شده است، حال می خواهیم درباره ساخت این نوع تسمه صحبت کنیم؛ تسمه صنعتی از چند مرحله تولید تشکیل شده که هر یک از مراحل موجب پیدایش انواع تسمه های کاربردی و در نتیجه عرضه آن به مراکز و کارخانجات تولید مختلف شده است.در تمامی تولید تسمه صنعتی، افراد و نیروی انسانی زیادی بکار در ساخت آن و ضمن استفاده از ماشین آلات و تجهیزات صنعتی پیشرفته و در ادامه کنترل کیفی های بالا و اعمال استاندارد بالا و لازم در مراحل مختلف ، به تولیدات باکیفیت منجر خواهد شد.

تسمه های پروانه ای:

به طور کلی تسمه های پروانه ای،پروانه موتور را به حرکت درمیاورد. تسمه پروانه به شكل ذوزنقه يا مستطيلی شكل بوده وكاربرد آن درانتقال نيرو و گشتاور می باشد.

به طور وسيعی دركارخانه ها، وسايل نقليه، وسايل كشاورزی، وسايل خانگی و ساير ماشين آلات مورد استفاده قرار می گيرند.

تسمه ماشین کاری:

تولید ورق های فولادی در کارخانه های تولید فولاد داخل وخارج از کشور محصولات فولادی خود را به گونه ای عرضه میکنند که تا صنایع پایین دستی این کارخانجات بتوانند به صورت عام از محصولات ارائه شده را استفاده کنند ؛ برای همین تولید تسمه های ماشین کاری حائز اهمیت می باشد.

مراحل ساخت تسمه های ماشین کاری:

برش ورق

اطوکشی

ماشین کاری نهایی

  • برش ورق:

ورقهای فولادی پس از تخلیه در کارخانه در قسمت برش در انتظار قرار می گیرند و با توجه به اینکه مصرف تسمه های ماشین کاری شده در مواردی بریده می شوند که عموماً دقت بالا و تلرانس های ابعادی سخت گیرانه تری نیز دارند اما باید دقت کرد که تولید این محصولات نیز دقت نیاز به تلرانس ها می باشد.

  • اطوکشی:

با توجه به اینکه تسمه های برش خرده از یک ورق مادر برش می خورند و زمان برش دچارخم شدگی حول محور طولی خود می شوند ،یعنی ورق ها به شکل یک قطاعی از یک دایره بسیار بزرگ در می آیند و به شکل که در پروسه تولید انواع ورق پیش می آید، اصطلاحاً «شمشیری شدن» می گویند چرا که تسمه بریده می شود و در کل مسیر طول خود دارای یک خمیدگی می باشند.

  • ماشین کاری نهایی:

درباره ماشین کاری نهایی میتوان اینگونه بیان کرد که تسمه ها دارای پیچیدگی هایی می شوند.

کاربرد تسمه ماشین کاری:

کاربرد تسمه ماشین ‌کاری در مصارف صنعتی، ساختمانی، سازه های فلزی، گاردریل، کشتی سازی، کابل تلفن و برق، بسته بندی بارهای سنگین، ساخت گریتینگ و … به کار می رود.

تسمه های فولادی:

برای تولید تسمه های فولادی میتوانیم از روش های زیادی استفاده کنیم، به طور کلی از تسمه های فولادی میتوانیم درجوشکاری و افزایش مقاومت مقاطع دیگراستفاده کنیم، این مقاطع نیزمانند سایر مقاطع درانواع فابریک، نورد و ماشین کاری در بازارتسمه وجود دارند.

فرآیند ساخت تسمه های فولادی:

برای آشنایی این مدل تسمه ابتدا به تعریف آن میپردازیم :

به مقاطع فولادی صاف و ورق مانند که دارای عرض بسیار کمتر در مقایسه با طولشان هستند و به صورت نوارهای فلزی تولید میشوند تسمه فولادی گفته میشود.

 

به طور کلی به دو روش تولید می شوند:

  • نورد
  • ماشین کاری

تفاوت تسمه تولیدی با تسمه وارداتی:

در سایت های مختلف که بررسی میکردم زیاد درباره این موضوع مطلبی ندیدم ، درصورتی که این موضوع بسیار مهم است زیرا ما باید درباره تولید شدن و چگونگی ساخت محصولی که میخریم آگاهی داشته باشیم.خودم تصمیم گرفتم که در این مقاله یک مطلب کوتاه درباره این موضوع بنویسم تا مورد بهره برداری همراهان “تسمه میلاد کهن ” قرار گیرد.

همانطور که دربالا اشاره کردیم هفتاد درصد بازار تسمه برای تسمه های وارداتی می باشد و فقط سی درصد تسمه ها داخلی است.اما سوال پیش می آید که چرا باید اینگونه باشد ؟ قیمت این محصول می باشد ، به طور مثال تسمه تولید شده در کشور چین بسیار ارزان ترازتسمه های تولید شده درکشورما می باشد زیرا حقوق کارگر درآنجا کمتر می باشد و حجم تقاضا نیز بالا می باشد.

هدف این مقاله فقط آگاهی و توضیح درباره انواع تولید تسمه در صنایع بود که ما تا حدودی درباره آن توضیح دادیم.امیدوارم همواره در آگاهی و پایداری باشید و بهترین برند تسمه را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *